Työllistymistä edistävän ammatillinen kuntoutus

Työllistymistä edistävän ammatillinen kuntoutus

Kela rahoittaa ja Katja Noponen Oy toteuttaa työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta, josta osa järjestetään työpaikoilla työkokeiluna tai työharjoitteluna. Kokeilussa ja harjoittelussa arvioidaan työtehtävien soveltuvuutta ja työssä onnistumista.

Työkokeilun ja -harjoittelun tarkoituksena on selvittää työnhakijan jäljellä olevaa työkykyä sekä edesauttaa uudelleensijoittumista työelämään. Työkokeilijat ja -harjoittelijat eivät ole palkkasuhteessa työnantajaan.

Työnantaja saa palvelun ajan työhönvalmentajien tuen esimerkiksi toimenkuvien muotoiluun, työtehtäviin perehdyttämiseen ja palkkatuen hakemiseen. Työkokeilijoille ja -harjoittelijoille on otettu tapaturma- ja vastuuvakuutus Katja Noponen Oy:n puolesta.

Katso videolta, mitä mahdollisuuksia Kelan työllistämistä edistävä kuntoutus tarjoaa työnantajalle.

Työkokeilu ja -harjoittelu työpaikalla on:

  • Työnantajalle riskitön ja joustava tapa tutustua työnhakijaan.

  • Työnhakijan keino osoittaa työtaitonsa ja osaamisensa työssä.

  • Kestoltaan ja työtunneiltaan tapauskohtaisesti sovittavissa.

  • Työnantajalle maksuton.

Tarjoa tekijälle työtä!

Rauman keskusapteekin proviisori Elisa Holm kertoo videolla työnantajan näkökulmasta, mitä Kelan työllistymistä edistävä kuntoutus tarjosi Susannan palkkaamisen myötä työnantajalle.

Susannan työnantaja Rauman keskusapteekin proviisori Elisa Holm kertoo, mitä Kelan työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus heille mahdollisti ja kuinka Susanna on työssään pärjännyt. Elisa toteaa videolla, kuinka Susanna on työssään puhjennut kukkaan ja on ollut työyhteisössä, kuin palapelin puuttuva palanen omalla persoonallaan ja taidoillaan. Katso tältä videolta, mitä kaikkia mahdollisuuksia TEAK-kuntoutus voi työnantajalle tuoda tullessaan.

Susanna kertoo, mitä työllistyminen ja oikea työ hänelle merkitsivät.

Susanna on kärsinyt monta vuotta masennuksesta, eikä hänellä ole ollut elämänsä aikana kovin montaa työpaikkaa. Susanna pääsi Kelan rahoittamaan työllistymistä edistävään ammatilliseen kuntoutukseen ja sai meiltä oman henkilökohtaisen työhönvalmentajan. Susanna ei aluksi uskonut, että kukaan voisi häntä auttaa. Mitä kaikkea Susannalle loppujen lopuksi tapahtui, sen kuulet ja näet Todellisia onnistumisia -videolta