Olen Pauliina, olen valmistunut kodinhuoltajaksi ja työkokemusta on lasten parissa työskentelystä.

Hain Kelan TEAK kuntoutuksesta apua työllistymiseeni, koska itselläni on ollut hankalaa hakea töitä, kun olen aika ujo enkä oikein osaa puhua puhelimessa kenenkään vieraan kanssa enkä oikein tiedä miten työhakemuksia kirjoitetaan. Kelan kuntoutuksessa valmentajan kanssa käytiin työhaastatteluissa ja tutustumassa erilaisiin työpaikkoihin ja sain paljon apua työnhakuun.

Valmentajan innostamana hain kesäksi Ahvenanmaalle työkokeiluun. Eckerö on minulle lapsuudesta tuttu paikka ja täällä sijaitseva Smartpark ja Leklandet olivat minulle tuttuja vierailukohteita. Lisäksi ruotsi on kolmas kotikieleni, joten pärjään erittäin hyvin ruotsinkielisessä työssä. Kelan työkokeilu mahdollisti työkokeiluni Ahvenanmaalla ja haluan sanoa, että tämä työkokeiluni Ahvenanmaalla oli parasta ikinä. Mielestäni Kelan TEAK eteni kohdallani hyvin, sain aina tarvittaessa apua valmentajalta esimerkiksi, jos en halunnut kysyä suoraan työnantajalta jostain asiasta, niin valmentaja auttoi asiassa.

TEAK-palvelun kautta tämä oli ensimmäinen työkokeiluni. Työtehtäviksi muodostui seikkailupuistojen siistijän työ, kaikki avustavat puistotyöntekijän tehtävät, asiakaspalvelu ja ryhmäohjaustilanteissa avustaminen. Työkokeilussa oli parasta ainakin ulkona tapahtuva työskentely, aurinkoinen kesä, ihanan virkistävä saaristoilma ja mahtava työporukka. Oli hienoa päästä vihdoinkin Ahvenanmaalle työkokeiluun. Voin sanoa, että oli kaikkiaan mukava kokemus ja sai työkokeilussa oppia paljon uusia asioita ja sai lisää työkokemusta. Valmentaja tuli myös moikkaamaan Ahvenanmaalle ja oltiin puhelimitse paljon yhteyksissä. Oli tosi hyvä asia, että valmentaja puhui myös ruotsia ja että valmentaja kävi paikan päällä katsomassa missä ja miten työskentelen, auttoi muokkaamaan työtehtäviä minulle sopiviksi ja keskusteli työnantajan kanssa kaikista asioista sekä vei palkkatyöasiaani eteenpäin.

Tulevaisuuden suunnitelmani on päästä lasten ja nuorten parissa työskentelemään. Olen saanut TEAKin kautta kaksi minulle sopivaa ja todella hyvää työkokokemusta lasten parista työskentelystä. Työllistynkin nyt kesäksi Ahvenanmaalle palkkatyöhön seikkailupuiston työntekijäksi, tulevaisuudessa haluan työskennellä koko vuoden Ahvenanmaalla.

TEAK -palvelusta voi mielestäni parhaimmillaan seurata työllistymistä ja työpaikalta voi onni löytyä ja löytää ystäviä. Suosittelisin tätä, jos tarvitset apua työvaihtoehtojen, työpaikan tai opiskelupaikan löytämiseen.

Ahvenanmaata suosittelen työpaikkana kaikille, jotka osaavat ruotsia. Ja ihan kaikille suosittelen huippukivaa Smartpark / Leklandet -seikkailupuistoja koko perheen viihdepaikkana. Nähdään siis kesällä siellä!